Mišljenje kupaca Čudesne žive ograde

Poslušajte one koji već poseduju Čudesnu živu ogradu

"Hvala vam na pažnji koju ukazujete kupcima čudesne žive ograde, kao i na korisnim savetima. Kao povratnu informaciju od mene kao kupca, mogu vam reći da je prva čudesna živa ograda koju sam od vas kupila i posadila pre nekoliko godina (zaista ne znam tačno kada) sada moj omiljeni monstrum koji buja i kojeg obožavam, mada moram često da orezujem :-) Nove sadnice su se sve primile, bukvalno sve, ni jedna nije uvela niti pokazuje znake bilo kakvog obolenja. Primetna je razlika u brzini rasta pojedinačnih sadnica, bez obzira na isti tretman, što mi, naravno, ni najmanje ne smeta, jer će već dogodine sve biti kao pod konac, bujno i divno. Ja ne tretiram sadnice nikakvim đubrivom, ne razumem se u te stvari uopšte, niti plevim zemlju između sadnica, nego ih zagrćem sitnom travom koju skupi kosilica kad kosim dvorište. Taj recept se pokazao kao dobar i ne zahteva mnogo rada. Čudesna živa ograda je zaista izvor moje ogromne radosti. Prezadovoljna sam i svima vas preporučujem. Srdačan pozdrav!"

Vesna Jakovljević, Kula
10.10.2018.

"Obično sam bez komentara ali sam se ovog puta uključila. Prvo što je čudesan žbun stvarno čudesna ograda, a drugo zato što ste više nego poslovni. Moja ograda je posle godine doživela strašno maltretiranje na nju su nabacali tonu zemlje kopaju i kanal za grejanje. Tad sam je orezala do zemlje i proletos je krenula jos lepša: bujna gusta, predivna. Moja ograda prikriva ružan komšijski ambijent tako da neću da je slikam. Mogu ali ne javno. Pozdrav i sve najlepše!"

Goga Stojaković, Beograd
01.10.2018.

"Pre oko 4 god. ja sam kupila 100 sadnica i posadila. Sve se primilo i sada je to gusta ograda koju režemo na 2m. Ne znam da li sam postala vaš član. Uskoro ću naručiti još sadnica samo da vidim koliko će moje komšije pošto se svima sviđa."


Darinka Radovanović, Čačak
10.09.2018.

"Na internet prezentaciji sam pronašao brzo rastuću živu ogradu i u dogovoru sa
suprugom odlučili smo da ju naručimo kako bi „ozelenili“ dvorište i ujedno zaklonili
ruinirani zid komšijske kuće.
Poručili smo sadnice i isporučene su nam 25. marta 2016. godine. Sutradan sam ih
posadio u pripremljen kanal prema uputstvu koje mi je proizvođač poslao. Uz sadnice
naručio sam i 10 m zaštitne folije kako bih zaštitio sadnice i sačuvao vlagu u zemlji. S
obzirom da je kanal pored susedne kuće bio dug 18 m nedostajalo mi je 8 m folije. Nisam uspio nabaviti original pa sam kupio deblji najlon i isekao trake potrebne dužine. Ovo napominjem pošto sam posle 15 meseci praćenja rasta živice shvatio da je mnogo brže i naprednije rasla na delu gde je bila prekrivena originalnom folijom. Vidljivo je to i na snimcima.
Prve godine sam živicu skraćivao svake dve nedelje kako bih postigao da pri zemlji bude gušća. Tako sam prve godine dozvolio da naraste nekih 80 cm.
Za ovih 15 meseci tri puta sam ju prihranjivao tečnošću GREENSHIELD (ZeleniŠtit) za
prihranu koju sam takođe dobio uz sadnice. Jednom u tri meseca sam pored korena dodavao NPK veštačko gnojivo.
Živica je posađena pored komšijske kuće koja nema oluke tako da je svaka kiša obilno natapala koren i zemlju. Uz to trudio sam se da ju, svaki put kad bih dolazio iz Beograda (obično za vikend) dva puta dnevno dobro zalijem crevom.
Ove godine dozvolio sam da brže raste tako da danas doseže visinu oko 180 cm. Dosta je gusta mada joj treba još godina dana da se u potpunosti formira kako bi mogla „pod konac“ da se šiša."

Nikola Bunčić, Golubinci, Srem
04.08.2017.

"Mogu da potvrdim da ograda za godinu dana bez zalivanja (samo vikendom) naraste dva metra. Komšije su jesenas zasadile izmedju mog i njhovog dvorišta, sad je stanje IMA TON, NEMA SLIKA. Ne vidimo se uopšte, osim kad orezuju. "

Irena Šavija Mudri
28.08.2016.

"Imam je, na nadmorskoj visini 1050m. prelepa, zahvalna."

Ljubica Buba Jelisavčić Nešković
03.02.2016.

"Najbolji ste...imam je 2 godine i prelepa je a brzo i raste..Hvala vam!!!"

Ksenija Čekerevac
02.02.2016.

"Poštovani, primila sam Vaš mail, i posebno se zahvaljujem na dodatnom popustu. Inače, Čudesnom živom ogradom sam jako zadovoljna, i koristim svaku priliku i slobodno mesto da je posadim. Još jednom se zahvaljujem, i pozdravljam Vas.!"

Zorica Obradović , Dudovica
26.01.2016

"Poštovani, veliko hvala na interesovanju!
Vi ste svakako najbolji primer posvećenosti, profesionalizma i srdačnosti u poslu!
Na žalost, nisam u zemlji duži vremenski period..inače, čudesna ograda odlično napreduje! ;)
Srdačan pozdrav i puno sreće!"

Ratimir Martinović
19.08.2015.

"Poštovana Marija
Hvala sto mislite na nas i našu čudesnu ogradu.
Sjajni ste... naučićete vi nas da brinemo o ogradi...
S poštovanjem"

Violeta Stanisić
09.05.2015.

"Upravo sam posadila sadnice Čudesne žive ograde, koje sam dobila prethodnog dana.
SADNICE SU IZVANREDNE, sa dobrim korenovim sistemom, lepo negovane u rasadniku i sigurna sam da će se sve primiti, obzirom na moje iskustvo od 36 godina rada u "Srbijašumama".
Sve pohvale za poslovnost SIL CLUB-a i lepim željama za uspeh u radu!!!!"

Lela Trifunović
09.04.2015.

"Moja ogradica izgleda odlično, za sada, zalivanje sistemom kap po kap je odlično, šišala sam je već dva puta od početka aprila od kada je posadjena, sve u svemu, prezadovoljna sam! Puno Vam hvala na svim savetima! "

Alma Pavlović Rača Kragujevačka
04.07.2013..

"Pozdrav dragi prijatelji i hvala na savetima, i želim da pitam kada mogu da orezem i ošišam svoju formiranu ogradu u vidu pokrivača iznad vrtne garniture,koja je formirana u visini oko 2,10m, a onda povijena u horizontalu u 2,50m dužine, zadovoljan sam formiranjem kako sam želeo, ali bi trebao malo da je doteram, i kad bih to mogo da uradim. "

Zoran Pavlović
02.02.2015..

"Pre par godina sam od vas kupio živu ogradu pa Vam šaljem slike da vidite kako izgleda ograda.
Biljka na slici u nastavku je bila pod vodom jedno tri nedelje kada je Sava nadošla i oporavila se."

Puno pozdrava Milan Gnjatović iz Beograda
23.08.2014..

"Marija hvala na uputstvu koje ste mi poslali.
Želim da vam napomenem da je ograda koju sam posadio u jesen 2012. godine fantastično napredovala i nijedna sadnica se nije osušila. Izuzetno sam zadovoljan gustinom, visinom, a posebno napredovanjem. Uz redovno šišanje sada je na visini od oko 180cm, a brzina rasta mi je i bila preovlađujući faktor. "

Miloš Savić
31.07.2014

"Hvala na brzom odgovoru.
Biljke su bile visoke oko 30/50 cm ja sam ih sada skratio za oko 10/15 cm i bocne grane za 5/6 cm. Svaki dan ih pregledam i video sam da su proslogodisnje izrasle grane sada pune mladih pupoljaka (sto me ohrabruje) i to je bio razlog da ih orezem kako bi pupoljci koji su unutar stabla dobili vise svetla i samim tim krenule nove grane kako bi ograda bila gusca. Naravno ohrabruju me iskustva ljudi koji su posadili cudesnu zivu ogradu i vidim da su svi zadovoljni Ako sam dobro razumeo pricu sa linka, gospodja je posle par godina skratila biljke na 20 cm i sasvim lepo su joj napredovale
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zUmbA-M79vE
Sto se tice kvaliteta i strukture zemljista ona je ista na celom placu jer smo mi jos pre 20 godina po celom placu stavili rodnu zemlju.
U iscekivanju pravog proleca kod nas na planini za rast biljaka i u nadi da cemo ostati u kontaktu."

Miljko Radišić Zlatibor
21.04.2013.

"Draga gospodjo Marija,
šaljem vam povratnu informaciju o mojoj čudesnoj živoj ogradi.No,pre svega da vam se zahvalim na pomoći koju ste mi pružili objašnjenjem o čemu se zapravo radi.Promene na lišću koje ste nazvali "babuškama" zahvatile su veći broj biljki na različitim lokacijama u mojoj bašti,što me je prilično uznemirilo dok nisam dobio vaše pismo.Ipak,nisam mogao ovome da se posvetim onako kako ste mi savetovali ( primenom insekticida) jer sam povredio šaku u mojoj hobi radionici,pa sam se vratio u stan u Novi Sad dok povreda nije zacelila.Ne znam da li sam vam na direktan ili indirektan način rekao da mi je bašta, gde sam sadio brest - u Futogu, gde provodim vreme od toplih prolećnih dana do jeseni.Kada sam pre izvesnog vremena ponovo otišao u Futog,prvo mi je bilo da vidim šta se desilo sa napadnutim biljkama.Bili ste u pravu.Babuške su se sasušile,neke su otpale a neke sasvim sasušene još stoje na listu.Napadnuto lišće je kao poprskano žutim flekama,ali,utisak je,da je inače u dobrom stanju.Rast biljaka nije ometen.
Možda nije bilo mesta mome interesovanju za vašu titulu,ali sam prvo pomislio da smo kolege pošto sam ja lekar ( u penziji) i doktor nauka.Konačno je ispalo da smo sa istog Univerziteta.Moram da priznam da ste me podstakli da unesem više estetike u razvoj moje čudesne žive ograde.Sasvim sam zadovoljan onim što mi pruža i pomišljam da bih možda uzeo još biljaka ako mogu da rastu u potpunoj senci (od kuće).
S poštovanjem,"

Aleksandar Zamurović
02.07.2012.

"Pozdrav Sil Clubu,
Moja ograda je u izvanrednom stanju zahvaljujući vašim instrukcijama
Srdačno vas pozdravljam."

Suzana Milić
25.06.2012.

"Dobio sam od vas poruku u kojoj se pominje čovek kome je grad uništio živu ogradu. Moj slučaj je malo smešniji. Taman kada mi je ograda dostigla visinu od 180 cm i pravu gustinu moje kuče (nemački bokser) je navalio da je grize. Oštetio je dosta stabljika i to skroz do zemlje. Nekim čudom sve su ponovo počele da rastu i lepše i gušće. Moja preporuka je redovno orezivanje i zalivanje, u proleće i u jesen baciti vestačko djubrivo."

Milan Milenković
24.06.2012.

"Korisnik sam vašeg turkmenistanskog sil-a i oduševljen sam njegovim
izgledom, rastom i lakoćom održavanja. Godinu za godinom ogradjujem
jednu po jednu stranu svog dvorišta i ove ću jeseni posaditi poslednju
ogradu tako da se nadam da ću već idućeg leta imati pravi zeleni zid oko
svoje kuće. Osim redovnog zalivanja povremeno dodam malo veštačkog
djubriva(KAN) i biljka to odmah prepozna i \"zahvali se\" još gušćim i
zelenijim listovima. Održavamo je na visino od oko 2m i prezadovoljni
smo a skoro da nema prolaznika ili posetioca koji nas nije pitao o
kakvoj se to biljci radi jer je njen rast zaista neverovatan.
Molim vas da mi traženu količinu pošaljete u optimalno vreme za sadnju u
oktobru."

Nenad Parlić
22.09.2011.

"Jako sam zadovaljan sadnicama koje sam kupio kod Vas , nekoliko komada se nije primilo ali ovo što se primilo je extra.
Planiram kupovinu jos stabljika na proleće.
Zanima me do kada treba da stoji crna folija na korenu biljki? Ja to još uvek nisam sklonio.
Da li se bilja prilikom orezivanja orezuje i stablo ili samo bocne grane?
Da bih jedan predlog za Vas sajt , nek Vam pošalju kupci slike bašti koji su posadili.
Sigurno ćete više prodati ako budete na sajtu imali slike kupaca koji su posadili živu ogradu.
Ja ću Vam poslati slike od kada sam sadio pa do kad je porasla živa ograda.
Hvala"

Vladimir Mikić
12.09.2011.

"G-dja Marija
Slobodno postavite komentar i ukoliko treba možete i ostaviti kontakt e-mail.
Poslaću Vam i slike, ovih dana možete i njih da postavite.
Ja sam uzeo samo 25 stabljika da vidim hoće li uspeti , nisam vereovao dok se sam ne uverim.
Tako da mislim da će slike pomoći i ostalim ljudima da slobodno naruče i posade.
Kad se vide slike iz nekoliko različitih lokacija i dvorišta onda to stvarno deluje.
Pozdrav "

Vladimir Mikić
13.09.2011..

"Zadovoljni smo vasim zbunjem. skroz je ludo! Trenutna
visina je 2,5 metara! Na toj visini ostajemo, Mazimo je i pazimo! Prijatno i svako dobro,ocekujem Vas poziv kada bude isporuka, a ogradu
cu uslikati i poslati Vam da vidite. "

Milisav Galić
04.08.2010..

"Pa Vi ste divni. Ne mogu da poverujem da postoje tako brižni ljudi kao što ste Vi. Najlepše Vam se zahvaljujem na upućenim savetima. Prosto je neverovatno da neko tako brine o svojim kupcima kao Vi. Svakog vikenda jedva čekam vreme odlaska u vikendicu da vidim kako moje - odnosno vaše tanane štapiće sunce i kiša pretvaraju u bujnu ogradu. Sad ste me razžaslostili jer savetujete orezivanje. teška srca ću to uraditi ali poslušaću Vaš savet i hvala Vam na njemu. Verovali ili ne ali jedva čekam jesen / a tek nam stiglo leto / da nastavim sa ogradjivanjem. Šteta je samo što nije zimzelena ali Dragi Bog nek čuva Vas i moju ogradu.
Želeći Vam svako dobro i u porodici i u radu srdačno Vas pozdravlja i zahvaljuje na savetu "

Branislava Vitić
09.06.2010.

"Prosle godine u jesen smo kupili od Vas stabljike i izuzetno smo
zadovoljni kako su se pokazale /mada moram priznati da smo bili malo
nepoverljivi kada su grancice stigle/ izuzetno dobro napreduju...
Resili smo da ove godine na jesen prosirimo dvoriste sa vasim sadnicama
te iz toga unapred rezervisemo pomenutu kolicinu za jesen
Hvala Vam na saradnji ... VELIKI POZDRAV "

Sinisa Panic, Kać
05.07. 2009.

"Nadam se da tako brzo raste kako ka?ete, zato i naručujem sadnice, treba
mi jedna lepa ali brzorastuća ?iva ograda koje će me za?tititi od
pra?ine, radoznalih pogleda i buke... puno pozdrava "

Nikolin Svetlana
29.06.2009.

"Pozdrav Danica Jovanovic,
Zahvaljujem Vam se na veoma kvalitetnoj biljci.Jesenas sam kupio oko 15o sadnica i sve su se primile i lepo napreduju, baš kako ste se i reklamiraki.Hvala još jednom Pozdrav
p.s.da li je za novu sadnju potrebno istu vršiti samo u jesen ili može i ranije"

Zoran Balović , Beograd
19. 05.2009.

"Kada smo je zasadili, pred zimu, pomislio sam, jao, baš su me ovi zeznuli, jer od ovih krutih i suvih stabljika, sigurno neće biti ništa. :) Već sam pomislio, da je ovo u stvari internetska šala. :) Krsta su mi jako bolela, kada sam napokon zasadio biljke. :) Silfa drvo sam zasadio u sredini dvorišta.
Majka se nasmejala, kada je videla sadnju :D
Jedva smo mogli isčekati proleće, i bili smo svi radoznali šsta će se desiti…nos mi bio narastao od radoznalosti, a tek kad je biljka počela da raste, i da zeleni. Skakli smo od sreće. :) Na proleće prijateljica je odsekla na veličinu, o kojoj smo čitali. Eeee, srce mi je puklo kad sam primetio, da je ta divna biljka bila odesčena na 10cm Kad sam je video, mislo sam da ću infark dobiti. E pa, mislio sam, gotovo, projekat grmlje, se završio. Nakon nekoliko dana, kada sam išao da proverim, kao da je nisu ni odsekli : Počeo sam da je zalivam, svako veče, pa čak sam doneo i konjsko đubrivo.:) Sad su već narasli oko 20-40 centimetara .
Na proleće sišao sam u podrum, da uzmem cev za zalivanje, hteo sam da nalijem malo grmlje. Pita me drugarica, šta je to u ćosku, pa sam primetio dve isušene stabljike ? Jao, pa to su ta tva Silfax drvca :)...... koja sam zaboravio da zasadim. Pohitao sam u dvorište, brzo sam napravi jarak, pa sam ih dobro zalio, i pokopao. Još mi je drugarica dobacila, neć e biti ništa od ovih, baš sam ih sredio.:) Nažalost, stabljike nisu pokazal znak života, samo ispod krha se videlo da su malo zelenkasta. Danas mi je drugarica saopštila, da su obe biljke počele da donosu svoje prve pupoljke. Pošto sam stavila zemlju pomšanu sa konjskim lojem, biljke su počele primetno da rastu. U julu ćemo je morati ponovo zaseći."

Ádám Nyírpazony
2006.06.10

"Iako nisam uzivo videla i sadila cudesnu biljku,
prepoznajem pravu stvar na osnovu svog iskustva/imam veliku plantazu
voca i sopstveni park/.U okviru familijarnog byssnisa imamo cvecaru u
centru Beogradakoja nosi ime najstarije unuke \"Cveta\"
U svojoj radosti i uverenju da cu dobiti narucene biljke,obavestila sam
vec mnogo ljudi a medju njima ima direktno zainteresovanih"

Ljiljana Vranesevic
08.03.2008.

SIL Club d.o.o.
24400 Senta, Kukučka br. 2/1.
Predstavnici firme:
Tóth Zoltán
Hézső Zsolt (Žolt Heže)
Kornel Takač

Kontakt osoba:
Silvija Takač
+38124/815182
(od 9-17 časova)
+38169/1815182
(od 8-20 časova)